Tijd/kennis

Tijd/kennis

Uit onderzoeken blijkt dat informatiebeveiliging de IT-afdeling vaak boven het hoofd groeit. De dreigingen ontwikkelen zich zeer snel, worden steeds geraffineerder en komen uit steeds meer richtingen. Tegelijkertijd neemt het aantal systemen en apparaten dat beveiligd en gemonitord moet worden, toe.

IT staat voor de uitdaging om te zorgen voor een effectieve aanpak van informatiebeveiliging. Maar vanuit de businessorganisatie komt juist de roep om meer innovatie; de digitale transformatie moet worden ingezet of versneld. En ook de bestaande systemen moeten onderhouden en beheerd worden. Daarbij moeten we niet vergeten dat IT-ers vaak geen echte securityspecialisten zijn. Het is een taak die er de afgelopen jaren bij is gekomen en steeds meer aandacht vraagt. Daarnaast is het niet altijd makkelijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, softwarelekken en dreigingen.

Het gevolg is dat er voortdurend een afweging gemaakt moet worden over de prioriteiten. En dan moet een proactieve aanpak van cybersecurity het vaak afleggen tegen de vragen vanuit de business. Dat is de reden waarom organisaties er soms pas na maanden of jaren achter komen dat ze het slachtoffer zijn van cybercriminaliteit. Er is simpelweg geen tijd om netwerken en systemen te monitoren op verdachte activiteiten, of om de nieuwste updates te installeren. De kans op een besmetting door ransomware of malware is dan zeer reëel.

Gilson prijst proactieve aanpak DearBytes

Casestudy met IT Manager Gilson

Download PDF
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op zoek naar een security partner?

Maak kennis met DearBytes

Naar video

 

DearBytes helpt organisaties, door het securitytraject deels of desgewenst volledig uit handen te nemen. Wij hebben daarvoor gecertificeerde experts met alle benodigde kennis en ervaring in huis. We kunnen uw netwerk 24/7 monitoren en werken als partner samen met uw IT-afdeling om ervoor te zorgen dat uw organisatie veilig is en blijft.