Malware/Ransomware

Malware/Ransomware

DearBytesUitdagingenMalware/Ransomware

De belangrijkste cyberdreiging voor het bedrijfsleven is malware. Dit wordt onder andere bevestigd door Europol. Bij bijna alle securityincidenten speelt malware een centrale rol.

Op dit moment gaat het vooral om ransomware, dat organisaties van iedere grootte en uit iedere industriesector treft. In sommige gevallen gaat het om een doelgerichte aanval, in andere komt de ransomware ‘toevallig’ de organisatie binnen. Hoe de besmetting ook plaatsvindt, de gevolgen zijn gelijk: essentiële bedrijfsinformatie, in de vorm van documenten, wordt versleuteld en is niet meer toegankelijk. De getroffen onderneming heeft dan twee mogelijkheden: het losgeld betalen of de bestanden herstellen vanuit de back-up. Hoe dan ook: het bedrijf loopt schade op.

Er zijn ook andere soorten malware. Die bijvoorbeeld ongemerkt kostbare bedrijfsinformatie of gevoelige persoonsgegevens proberen weg te sluizen. Weer andere trachten logingegevens te onderscheppen, waarmee cybercriminelen toegang krijgen tot het netwerk.

Omdat malware zo’n belangrijke dreiging vormt, is het aanpakken ervan de meest effectieve vorm van cyberbeveiliging. Zo wordt namelijk direct een groot deel van de dreigingen weggenomen.

Klassieke antivirusoplossingen voldoen echter niet meer om ons tegen deze dreigingen te beschermen. DearBytes heeft daarom een pragmatische en effectief aanpak van malware ontwikkeld, waarbij we stapsgewijs tewerk gaan: preventie, detectie en correctie. Met deze aanpak zijn we in staat om uw organisatie te beschermen tegen de meeste malware. En mocht er toch iets doorheen komen, kan er direct gereageerd worden zodat de gevolgen beperkt blijven.

De focus op malware

Whitepaper: Cybersecurity moet de focus op malware hebben

Download de whitepaper
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AVG: de belangrijkste veranderingen

Wat zijn de gevolgen van de gewijzigde privacywetgeving?

Download
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Video's

Breid uw endpoint uit met beveiliging tegen zero-day malware!

Demo: Een kijkje in de keuken van onze analisten, reageren zij op incidenten

Demo: TIE/ATD (incl. DAC) vs Ransomware

Wat doen wij tegen Malware?