Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

DearBytesUitdagingenKwetsbaarheid

Aanvallers maken vaak misbruik van zwakke plekken binnen uw organisatie om een cyberaanval uit te voeren. Het is dus zaak om die zwakke plekken te identificeren en te verhelpen. Maar hoe komt je erachter waar de zwakheden zitten en hoe pak je die vervolgens aan?

Dat is een flinke uitdaging. Vrijwel iedere dag worden er nieuwe softwarelekken gevonden en daar proberen cybercriminelen slim misbruik van te maken. Ook ontwikkelen ze telkens weer nieuwe malware en methodes om via zwakheden toegang te krijgen tot de organisatie. Daarom is het belangrijk om de actuele kwetsbaarheden in uw netwerk en organisatie doorlopend in kaart te brengen en bij te houden. Vervolgens kunnen op basis van een risicoanalyse de juiste maatregelen genomen worden, zodat cybercriminelen er niet door komen. Dat kan zo eenvoudig zijn als het installeren van de nieuwste software updates, maar soms zijn er aanvullende stappen nodig.

Het begint echter met het identificeren van de verborgen kwetsbaarheden binnen uw organisatie. Een van de beste manieren om die zwakheden te vinden, is door een ‘ethical hacker’ te vragen om uw organisatie binnen te dringen. Hij of zij weet hoe cybercriminelen te werk gaan en maakt gebruik van dezelfde methodes om de beveiliging te testen. Zo kan een ethical hacker heel precies allerlei kwetsbaarheden blootleggen waarvan u zich niet bewust van bent. En die informatie vormt de basis voor een plan van aanpak waarmee deze gaten effectief worden gedicht.

DearBytes Pentest

Check de kwetsbaarheid van uw organisatie

Download factsheet
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Video: denk als een hacker

Altijd al willen weten hoe een hacker denkt?

Bekijk de video