Detectie

Detectie

Bij veel organisaties is informatiebeveiliging een ad-hoc proces: er wordt pas actie ondernomen wanneer zich een incident voordoet. Dit is echter een voorbeeld van ‘de put dempen als het kalf verdronken is’. Om uitval en schade te voorkomen is een proactieve benadering van informatiebeveiliging essentieel. Wij hanteren daarbij een pragmatische, integrale aanpak, omdat effectieve informatiebeveiliging om veel meer draait dat het configureren van individuele beveiligingsoplossingen, zoals een firewall of e-mail scanning.

Dit doen wij stapsgewijs en de eerste stap is inzicht. Inzicht in bijvoorbeeld de zwakke plekken binnen uw organisatie. Denk aan gebrek aan securitybewustzijn bij uw medewerkers, of netwerkbeveiliging die niet optimaal beschermt. Een ander belangrijk inzicht betreft de dreigingen en risico’s die relevant zijn voor uw organisatie en uw branche. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld ransomware of phishing aanvallen.

Is er eenmaal goed inzicht in de kwetsbaarheden en dreigingen, dan is het mogelijk om de belangrijkste risico’s te identificeren. Vervolgens stellen we een effectieve securitystrategie op die deze risico’s adresseert. Deze strategie vormt de basis voor de concrete securityaanpak voor uw organisatie.

Die aanpak draait om bescherming, detectie en correctie. Bescherming zorgt ervoor dat de meeste dreigingen direct worden tegengehouden. Detectie betreft monitoring van het netwerkverkeer op verdachte activiteiten. Hiermee kunnen dreigingen vroegtijdig worden opgemerkt, zodat direct corrigerende stappen maatregelen kunnen worden genomen. Zo wordt het risico op dataverlies zo veel mogelijk beperkt en is de continuïteit van uw bedrijfsprocessen gewaarborgd.

Monitoring

Een kijkje in de keuken van onze analisten

Bekijk video

Ransomware

Adequaat reageren in 7 stappen (voor de IT'er)

Download poster
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.