Awareness

Awareness

Zijn uw medewerkers zich bewust van potentiële cyberrisico’s? Kunnen zij die risico’s herkennen en adequaat te handelen?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat incidenten bij organisaties vaak worden veroorzaakt door het gedrag van medewerkers en gebrek aan bewustzijn rond cybersecurity. Neem bijvoorbeeld ransomware, dat in veel gevallen de organisatie binnendringt omdat een medewerker zonder na te denken klikt op een link in een phishingmail of een bijlage met malware opent. Een moment van onachtzaamheid kan zo grote gevolgen hebben.

Cybercriminelen spelen hier slim op in en doen hun best om hun phishingmails zo op te stellen dat ze legitiem ogen. Het is daarom erg belangrijk om het bewustzijn over deze risico’s te vergroten. Hoe kunnen medewerkers bijvoorbeeld een gevaarlijke email herkennen en hoe moeten ze daar vervolgens mee omgaan?

Maar er zijn nog andere aspecten van gebruikersbewustzijn die van belang voor de beveiliging van uw organisatie. Gebruiken uw medewerkers wel goede wachtwoorden? Zijn ze zich bewust van het potentiële risico van het gebruik van een USB-stick die ze ergens hebben ontvangen of gevonden? Wat doen ze als ze een telefoontje of een mail krijgen van iemand die zich voordoet als een lid van uw IT-team en die vraagt om inloggegevens?

DearBytes helpt u bij het trainen en voorlichten van uw mensen. Ze worden zich bewust gemaakt van de methodes die cybercriminelen hanteren, de risico’s die deze methodes met zich meebrengen en hoe ze deze kunnen herkennen.

Zo werkt u samen toe naar een hogere mate van informatiebewustzijn (user awareness).

"Bewustwording zieken personeel gestegen dankzij DearBytes"

Casestudy Rode Kruis Ziekenhuis

Download
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig omgaan met e-mail en wachtwoorden

Is uw personeel op de hoogte van de gevaren van phishing?

Download de tips
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.