Security Awareness

Security Awareness

DearBytesOplossingenSecurity Awareness

Security Awareness

Incidenten door menselijke fouten

Organisaties vertrouwen voor hun informatiebeveiliging op een scala aan technische oplossingen, van endpoint security tot firewalls en oplossingen om datadiefstal tegen te gaan. In het ideale geval is er een securitystrategie opgesteld en zijn op basis daarvan beleidsregels opgesteld. Maar zijn daarmee alle securityrisico’s afgedekt? Bij veel organisaties is er nog te weinig aandacht voor een belangrijk onderdeel van het samenspel mens-techniek-processen: de mens. Aandacht voor de menselijke schakel in het samenspel noemen we security awareness. Uit onderzoeken blijkt dat in 95% van de securityincidenten menselijke fouten een rol spelen.

De meest uitgebreide en sterke beveiligingsoplossingen zijn niet opgewassen tegen mensen – medewerkers – die zich niet voldoende bewust zijn van de potentiële risico’s van hun handelen. Eén klik op een bijlage of link in een phishingmail kan resulteren in een malwarebesmetting en cybercriminelen zo toegang geven tot bedrijfsinformatie. Maar denk ook aan het gebruik van bedrijfsinformatie op onbeveiligde mobiele apparaten of via onbekende draadloze netwerken, of het achteloos kopiëren van data naar de cloud of naar een USB-stick. Zonder security awareness kan uw beveiliging nog zo goed geregeld zijn, u loopt nog altijd een relatief hoog risico.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Security awareness ziekenhuispersoneel gestegen na presentatie DearBytes hackers

Download casestudy Rode Kruis Ziekenhuis

De gevolgen van onachtzaamheid

De gevolgen van onachtzaam handelen, door te weinig aandacht binnen een organisatie voor security awareness, staan regelmatig in de krant. Uitval van kritieke systemen, privacygegevens die op straat komen te liggen, gestolen intellectueel eigendom, etc. Het is daarom essentieel om de security awareness onder medewerkers te meten en waar nodig te versterken. Niet alleen eenmalig, maar voortdurend. Want de technieken en methodes van de aanvallers blijven zich ontwikkelen.

DearBytes kan uw organisatie hierin ondersteunen, met doelgerichte en effectieve tests, trainingen en workshops. We kunnen met een test onderzoeken in hoeverre uw medewerkers klikken op phishingmails, of ze ingaan op verzoeken om bijvoorbeeld het verstrekken van logingegevens, of op andere wijze onbedoeld de beveiliging van uw organisatie in gevaar brengen. Dit doen we aan de hand van verschillende scenario’s, die aansluiten op de actuele methoden die de cybercriminelen hanteren.

Op basis van de uitkomsten leveren wij een compleet rapport, waarin we tevens duidelijk maken wat er precies is gebeurd. Uiteraard krijgt u van ons een gedegen advies om security awareness binnen de organisatie te vergroten en kunnen wij u ondersteunen met een concrete, pragmatische aanpak.

Waarom DearBytes?

DearBytes heeft ongeëvenaarde ervaring bij het ondersteunen van organisaties op securitygebied. Dat doen wij niet alleen met effectieve oplossingen en diensten, maar ook door onze kennis te delen over de actuele dreigingen en de methodes die cybercriminelen hanteren. Onze experts voeren tests en onderzoeken uit en verzorgen op basis van de uitkomsten sessies die medewerkers bewust maken van de potentiële risico’s van onachtzaam handelen.

Uiteraard allemaal in nauw overleg met het management en de IT-afdeling, zodat het programma optimaal aansluit op de concrete behoeften en wensen van uw organisatie. Omdat wij ons voortdurend op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen en dagelijks contact hebben met klanten over de dagelijkse praktijk, zijn onze awareness-trainingen concreet, pragmatisch en resultaatgericht. Zo zorgen we ervoor dat uw medewerkers daadwerkelijk bijdragen aan het versterken van de security van uw organisatie.