Network Security

Network Security

DearBytesOplossingenNetwork Security

Network Security voor bedrijven

Wat is Network Security?

Network security is een onderdeel van IT security. Network security voorkomt dat  ongeauthoriseerde personen het netwerk betreden. Hiermee zorgt u dat kwaadwillende niet bij uw bedrijfskritische data of applicaties kunnen. Zo vermindert u het risico op een datalek, downtime of imagoschade. Het is daarom van groot belang uw bedrijfsnetwerk goed te beveiligen.

Waarom Network Security?

Vrijwel iedere medewerker heeft internettoegang nodig om dagelijkse taken uit te voeren. Maar al die dataverbindingen creëren ook toegangspoorten. Criminelen misbruiken deze toegangspoorten om waardevolle of gevoelige bedrijfsinformatie te stelen. Denk bijvoorbeeld aan phishingmails met besmette bijlagen of links naar malware.

Zonder maatregelen zijn er veel mogelijkheden voor malware om uw organisatie binnen te dringen. Malware maakt vaak misbruik van bekende zwakheden in software of procedures. Pak je deze zwakheden aan, dan reduceer je de risico's van malware snel en effectief.  Daarom is een optimaal ingeregelde network security van essentieel belang voor uw organisatie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Network Security: focus op malware

Whitepaper: Cybersecurity moet de focus op malware hebben

Download whitepaper

Network Security Guide: hoe brengt u uw Network Security op orde?

  1. Preventieve Security: Preventieve security maatregelen bewaken de toegangspoorten van uw netwerk. Zo wordt malware tegengehouden voordat het uw netwerk binnendringt. Malware is de belangrijkste bron van schade voor organisaties. Daarom is dit een effectieve aanpak om de belangrijkste risico's weg te nemen. DearBytes stelt samen met uw IT-team een gedegen plan op om uw netwerk optimaal te beveiligen.  Het risico op een malware besmetting wordt zo verkleint en een hoop schade voorkomen. Echter blijft een regelmatig security assessment noodzakelijk. Zo blijft u altijd up-to-date met de laatste security ontwikkelingen.
  2. Inventarisatie en monitoring: De beveiligingsrisico's binnen organisaties nemen alleen maar toe. Dit komt doordat we steeds meer apparaten gebruiken binnen het bedrijfsnetwerk. Ook verouderde software en het gebruik van niet geautoriseerde toepassingen levert beveiligingsrisico's op. Het is daarom essentieel om te weten welke apparaten en toepassingen binnen uw netwerk worden gebruikt.Tegelijkertijd evolueert malware razendsnel. Preventieve maatregelen kunnen daardoor niet altijd de nieuwste malware detecteren. Daarom bestaat real-time monitoring. Real-time monitoring controleert op mogelijk verdachte activiteiten op het netwerk. Wanneer nodig slaat dit systeem alarm. DearBytes verzamelt informatie voor een compleet inzicht in de systemen binnen uw netwerk. Horen al deze systemen wel thuis op uw netwerk? Voldoen ze aan het securitybeleid? Ook wordt onbekende of verouderde software geïdentificeerd om security risico's te minimaliseren. DearBytes helpt u bij het stellen van prioriteiten in de aanpak van uw network security.
  3. Informatie delen:  De monitoring van uw netwerk verzamelt continu nieuwe informatie. Informatie over nieuwe, onbekende malware wordt zo snel mogelijk met uw network security gedeeld.
    Uw netwerk is op deze manier altijd optimaal beschermd. Probeert de malware opnieuwe de organisatie binnen te komen? Dan wordt deze direct gedetecteerd en geblokkeerd. DearBytes ziet network security daarom als een circulair proces. Preventieve maatregelen leveren informatie op die gebruikt kan worden door de monitoringsystemen. Informatie van monitoringsystemen kan weer gebruikt worden om de preventieve maatregelen te versterken. Zo wordt malware sneller geblokkeerd doordat alle beveiligingsmiddelen snel op de hoogte zijn.

Waarom DearBytes?

Malware ontwikkelt zich zeer snel. Maar gelukkig ontwikkelt de technologie die hiertegen moet beschermen, zich ook voortdurend. Voor de meeste organisaties is security echter geen kernactiviteit. Het is voor IT-teams vaak ondoenlijk om al deze ontwikkelingen bij te houden, te interpreteren en de juiste maatregelen te nemen.

DearBytes beschikt over gecertificeerde en zeer ervaren specialisten die netwerksecuritytechnieken op pragmatische en effectieve wijze inzetten om de digitale beveiliging van uw organisatie te vergroten. Daarbij zorgen we voor een optimale balans tussen beveiliging, werkbaarheid en continuïteit.