Malware Defense

Malware Defense

DearBytesOplossingenMalware Defense

De belangrijkste digitale dreiging: Malware

Malware - de verzamelnaam voor kwaadaardige software, zoals ransomware en computervirussen - is de belangrijkste digitale dreiging voor Nederlandse organisaties. Cybercriminelen gebruiken malware voor heel veel doeleinden: om de organisatie af te persen (ransomware), om kostbare informatie weg te sluizen, om logingegevens te stelen, etc. Hoe dan ook: malware kan zorgen voor downtime, gegevensverlies of zelfs reputatieschade.

Het beschermen tegen malware met behulp van Malware Defense is dan ook de beste manier om de belangrijkste dreigingen voor organisaties snel en effectief weg te nemen. DearBytes focust zich daarom in eerste instantie op malwarebestrijding, met een pragmatische en doelgerichte aanpak. Die aanpak gaat uit van een proces dat optimale flexibiliteit biedt: malware bescherming die voortdurend meebeweegt met de snelle ontwikkeling van digitale dreigingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De focus op malware

Whitepaper: Cybersecurity moet de focus op malware hebben

Download de whitepaper

Hoe werkt het Malware Defense proces?

1.Malware Preventie

Probeer incidenten zoveel mogelijk te voorkomen, want “An ounce of prevention is worth a pound of cure”[1]

2.Malware Detectie

Zorg ervoor dat als er toch iets door de bescherming heen komt, dit zo snel mogelijk wordt gedetecteerd en geïsoleerd

3.Malware Correctie

Herstel de situatie, leer van het incident en definieer op basis daarvan verbeterpunten om de preventie te verbeteren

Deze aanpak van malware helpt niet alleen de primaire dreiging voor organisaties af te wenden, maar verschaft ook inzicht in de zwakke plekken van uw ICT-omgeving. Zo kan de detectie van malware op een computer bijvoorbeeld betekenen dat uw firewall of e-mailscanner niet optimaal werkt, of dat er meer gedaan moet worden om het risicobewustzijn onder uw medewerkers te vergroten.

Malware Defense, oftewel bescherming tegen malware, is de absolute kerncompetentie van DearBytes. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het detecteren en stoppen van malware. Zij houden zichzelf voortdurend op de hoogte de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Dankzij deze deskundigheid bent u verzekerd van adequate en snelle ondersteuning bij het buiten de deur houden van malware.

[1] Benjamin Franklin

Waarom DearBytes?

Informatiebeveiliging en cybersecurity zijn ingewikkelde thema’s. Het begint bij een risico analyse. Daarin wordt vastgesteld in welke mate een organisatie kans loopt op schade door bijvoorbeeld continuïteitsverstoring of datalekken. Om dat volledig in beeld te brengen, is veel tijd nodig. Voor veel organisaties is dat een drempel om te beginnen. Een goede alternatieve aanpak is om allereerst aan de slag te gaan met bescherming tegen de meest voor de hand liggende dreigingen. Om vervolgens de inzichten uit de praktijk te gebruiken om de algehele informatiebeveiliging doorlopend te verbeteren.

DearBytes helpt al meer dan 15 jaar organisaties met de bescherming tegen malware. Meer dan 1200 Nederlandse organisaties nemen onze diensten af en we implementeerden al meer dan 2000 security architecturen. Wij leveren technologieën van de hoogste kwaliteit die op computer en of netwerkniveau werken. En leveren diensten om die technologie optimaal te benutten. Dat kan in een cloud dienst, als managed service of door gebruik te maken van onze consultancy en trainingsportfolio.