Data Protection

Data Protection

DearBytesOplossingenData Protection

Data Protection: Uw Data Veilig

Wat is Data Protection?

Informatiebeveiliging draait om de bescherming van uw belangrijkste, meest kostbare en privacygevoelige gegevens. Het wordt steeds moeilijker om continu de controle te houden over uw data. Medewerkers zijn mobieler dan ooit en grenzen tussen bedrijfsnetwerken en internet vervagen. De gevolgen van een hack of datalek zijn echter groter dan ooit. Persoonsgegevens komen op straat te liggen en u kunt imagoschade oplopen. Daarom wordt het belangrijker om informatie in de kern te beschermen: de data zelf.

Effectieve Data Protection

Effectieve data protection vraagt om een soepel samenspel van mensen, processen en techniek. Uw medewerkers verwerken dagelijks enorme hoeveelheden data. Ze moeten begrijpen welke data vertrouwelijk is en hoe deze gebruikt mag worden. Dat vereist heldere afspraken en goed doordachte processen. Maar afspraken en processen alleen zijn niet genoeg. Data moet te allen tijde beschermd zijn tegen toegang door onbevoegden. Zowel in opslag (data-at-rest) als tijdens het versturen (data-in-motion). DearBytes biedt uitkomst door al uw data te allen tijde te beschermen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AVG: de belangrijkste veranderingen

Wat zijn de gevolgen voor de beveiliging uw data?

Download whitepaper

Data Protection Services

Medewerkers en Data Protection

DearBytes is van mening dat coaching van medewerkers in het gebruik van data een must is. Monitoring van dagelijks datagebruik door werknemers is essentieel. Hierdoor kunnen activiteiten worden gestopt wanneer data verkeerd wordt gebruikt. Voorkomen is echter beter dan genezen. Daarom is het goed om medewerkers te informeren over het juiste gebruik van data. Door trainingen en cursussen wordt het bewustzijn vergroot. Belangrijk is echter om nog een stap verder te gaan. Assistentie en informatie tijdens het gebruik van data is voor werknemers zeer waardevol. Hierdoor worden veel menselijke fouten voorkomen.

Een volledige Data Protection Oplossing

DearBytes biedt hiervoor een volledige data protection oplossing. Deze bestaat uit diensten en software om databeveiliging effectief onder controle te krijgen. Dit begint met het classificeren van belangrijke of gevoelige data. Hier worden vervolgens gebruiksinstructies voor opgesteld. Werknemers weten op deze manier waar ze aan toe zijn bij het gebruik van data. Ook biedt dit hen een stuk zekerheid. Vervolgens richt DearBytes de technische facetten van databeveiliging in. Daarbij valt te denken aan Data Loss Prevention, bestandsencryptie, emailencryptie en database security. Dit gebeurt met slimme, gebruiksvriendelijke software en op een effectieve, pragmatische manier.

Waarom DearBytes?

DearBytes kenmerkt zich door een pragmatische, effectieve en ‘hands-on’ dienstverlening. Geen onnodig uitgebreide papieren rapporten: wij komen zo snel mogelijk met concrete oplossingen die hun effectiviteit hebben bewezen. Goede databescherming - ongeacht tijdstip en locatie - vraagt zowel om een heldere strategie en effectief beleid, als om maatregelen op de endpointsystemen. Wij hebben diepgaande ervaring met de strategische aanpak van databeveiliging én we weten hoe we de security van grote aantallen, snel veranderende systemen effectief moeten inrichten en beheren.