Encryptie: zo doen wij het

Encryptie: zo doen wij het

DearBytesNieuwsOver DearBytesEncryptie: zo doen wij het

maandag 11 juli 2016

Voor het toepassen van encryptie is sinds dit jaar een sterke businesscase te maken. Immers: uit de richtlijnen van de meldplicht datalekken blijkt dat in sommige gevallen afgezien kan worden van een melding aan betrokkenen wanneer bestanden aantoonbaar versleuteld waren ten tijde van een lek. En zo kan negatieve publiciteit en boetes worden voorkomen.

Encryptie: zo doen wij het

Dit was voor mij aanleiding om eens te vertellen hoe we bij DearBytes zelf omgaan met versleuteling. Daarbij gebruikmakend van gebruiksvriendelijke software waardoor gebruikers niet van hun normale werkwijzen hoeven af te wijken om de juiste bestanden te versleutelen.

Het resultaat is dat vertrouwelijke bestanden versleuteld staan opgeslagen. Als iemand deze bestanden via email, een usb-stick of via een virus uit de organisatie laat lekken, is het voor onbevoegden niet uit te lezen. De aantoonbaarheid hiervan in een central management systeem is overigens minstens zo belangrijk als de encryptie zelf.

Webinar Encryptie 21 juni

Op 21 juni hebben wij een webinar georganiseerd over dit onderwerp, waarvan u de opname nu terug kunt kijken:

encryptie video play knop

 

Tevens zijn de gebruikte slides beschikbaar in Slideshare.

Data Protection & Encryption

In het webinar wordt met name stilgestaan bij de Data Protection & Encryption software van Intel Security. En in het bijzonder bij de module File & Removable Media protection. Indien u interesse heeft in meer informatie over deze softwarepakketten, of een vrijblijvende offerte wilt ontvangen: neem contact met ons op.