DearBytes voldoet opnieuw aan ISO 27001-norm en verlengt certificaat tot 2021

DearBytes voldoet opnieuw aan ISO 27001-norm en verlengt certificaat tot 2021

DearBytesNieuwsOver DearBytesDearBytes voldoet opnieuw aan ISO 27001-norm en verlengt certificaat tot 2021

maandag 25 juni 2018

DearBytes is sinds 2015 gecertificeerd voor de ISO 27001-norm. De securityspecialist heeft nu van BSI Group een hernieuwde certificering ontvangen. Dit certificaat is geldig tot 2021.

BSI Group is grondlegger van veel ISO-normen. De organisatie verzorgt onafhankelijke audits en certificering van managementsystemen en keurmerken die consistentie en zekerheid bieden. Het door DearBytes behaalde certificaat geldt voor een specifiek toepassingsgebied. Dat is het leveren en onderhouden van diensten op het gebied van informatiebeveiligingstechnologie zoals managed services, monitoring, risk intel en incidentmanagement.

ISO 27001 is een belangrijke internationale standaard voor informatiebeveiliging, gericht op het procesmatig inrichten van beveiligingsmaatregelen. De standaard specificeert eisen voor het ontwerpen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). ISMS is een systematische beheeraanpak van het beveiligen van de belangrijke bedrijfsinformatie, waarbij wordt gekeken naar mensen, processen en IT-systemen.

Met het behalen van dit certificaat bewijst Dearbytes dat het een beleid hanteert waarin de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie centraal staan. “DearBytes streeft ernaar om de dienstverlening continu en aantoonbaar te verbeteren”, zegt Martin van der Voort, Operational Security Officer bij DearBytes. “Dankzij deze certificering hebben onze klanten de garantie dat hun informatie op adequate wijze wordt beveiligd aan de hand van doelmatig en effectief beleid.”