AV-TEST beloont McAfee met Top Product Awards

AV-TEST beloont McAfee met Top Product Awards

DearBytesNieuwsAV-TEST beloont McAfee met Top Product Awards

woensdag 20 juni 2018

De onafhankelijke antivirustester AV-TEST heeft twee securityproducten van McAfee bekroond met een Top Product Award. Zowel McAfee Internet Security (MIS) 20.8 als McAfee Endpoint Security (ENS) 10.5.3 behaalde een bijna perfecte score in de laatste testen van het AV-TEST Institute.

MIS en ENS werden beoordeeld op drie aspecten: protection (bescherming), performance (prestaties) en usability (bruikbaarheid). Beide oplossingen kregen het maximale aantal van 6 punten voor usability en protection. In de categorie performance kwamen MIS en ENS allebei uit op 5,5 van de 6 punten. De totale score was dus 17,5 van de 18 punten.

De resultaten van de test werden op 28 mei bekendgemaakt. MIS en ENS waren in de vier weken daarvoor 100 procent effectief tegen de voornaamste malwaretypen. Daarnaast hielden de producten op één na alle zeroday-malwareaanvallen tegen en gaven geen enkele ‘false positive’. Ook was er vrijwel geen negatieve impact op de productiviteit van de gebruiker.

Deze testuitslagen tonen nogmaals aan waarom DearBytes al jaren McAfee gebruikt voor de malware-uitdagingen van klanten. Wil je meer weten over de testmethode en hoe McAfee zich verhoudt tot de concurrentie? Kijk dan op www.av-test.org