Erik Remmelzwaal verlaat DearBytes en KPN

Erik Remmelzwaal verlaat DearBytes en KPN

DearBytesErik Remmelzwaal verlaat DearBytes en KPN

(English version here)

Beste Relatie,

Via deze weg wil ik u graag laten weten dat ik besloten heb om KPN en DearBytes te verlaten. Aan een periode van 17 jaar komt in 2018 een einde. Mijn taken als bestuurder van DearBytes zullen worden overgenomen door Martijn Hakstege, de Executive Vice President voor Security Services bij KPN. Ik werk nog door tot de kerst en daarna gaat het boek dicht.

Ik wil u hartelijk bedanken voor de samenwerking, en een klein verhaaltje delen over onze reis als aandenken.

September 2001 kwam ik als 21-jarige stagiair Marketing Management in dienst bij de eenmanszaak Medusoft te Castricum. Mijn hobbymatige IT achtergrond (Counter-Strike, een schietspelletje) en al eerder opgedane ervaring met dingen als boekhouding hielpen mij bij het vormen van dat bedrijfje en het leveren van de eerste diensten. Ik was verkocht aan het security vak en besloot te blijven. Vele McAfee ePO implementaties, support calls, managed services en virusuitbraken later nam ik in 2011 het bedrijf, ietwat onvoorbereid, over met Sander Mossing Holsteijn en Joram van Til. Als 1 van de eerste acties zetten wij de identiteit neer die bij het bedrijf paste: DearBytes, een club met deskundige, oplossingsgerichte en vooral toegewijde mensen. We groeiden door als managed security service provider tot aan de opening in 2015 van het 24×7 bemande SOC in Den Haag. Trotser kon ik niet zijn. Het thema bij de opening was People & Security. Want u, onze klanten, vertelden ons dat dat de kracht van DearBytes was: de altijd behulpzame, toegewijde mensen.

De opening bleef niet onopgemerkt in de markt en zo kwamen wij in contact met KPN. Het was het moment om de volgende stap te zetten met het bedrijf om verder door te kunnen groeien. Voor mij persoonlijk was het tegelijkertijd ook een eindpunt. Ik had die inmiddels 100 mensen heel graag begeleid in onze reis, had geleerd dat dit het beste lukte door gewoon 100% mijzelf te zijn en er te zijn als mensen vastliepen. Maar als hobbymatige techneut is zo’n grote groep mensen toch ook een zware verantwoordelijkheid. Temeer ik inmiddels een gezin had met 2 kleine kinderen (nu 2 en 5 jaar oud). Ik was blij door de verkoop die fantastische groep mensen zo veilig mogelijk te laten landen in andermans handen. Nu, 2 jaar na de overname, is de overkoepelende besturing voor DearBytes, QSight IT en KPN Security Services een feit. Onder leiding dus van Martijn Hakstege.

Voor mij is nu het moment om los te laten en wat gas terug te nemen. Althans: wat meer tijd in mijn gezin te steken. Ik houd tenslotte veel van de collega’s bij DearBytes maar nog net iets meer van die 2 etterbakkies thuis. De nodige afstand nemen lukt mij, als erkend workaholic, alleen als ik stop. En ik kies er dus voor een sabbatical te nemen. Wat daarna volgt dat zien we dan wel weer. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen 😊.

Bedankt!

Erik Remmelzwaal

Volg mij op: TwitterLinkedIN