Pentest

Pentest

Blijf hackers een stap voor

Hackers kunnen misbruik maken van zwakke plekken in je netwerk om je organisatie binnen te dringen. Met de Pentest van DearBytes krijg je inzicht in de meest kritieke kwetsbaarheden, zodat je je verdediging naar een hoger niveau kunt tillen.

De uitdaging: netwerkbeveiliging is complex

Het beveiligen van een netwerk is om diverse redenen geen gemakkelijke opgave. Allereerst ontwikkelen cybercriminelen zich continu en hun technieken worden steeds verfijnder. Zonder specialistische kennis is het vrijwel onmogelijk om te testen of je verdedigingsmechanismes (nog steeds) bestand zijn tegen de nieuwste aanvalsmethoden. Zo is het erg lastig om precies te achterhalen welke software programmeerfouten of andere kwetsbaarheden bevat en in hoeverre deze een risico opleveren. Zelfs als je alle gebruikte software regelmatig updatet, heb je geen garantie dat alle zwakke plekken gedicht zijn. Ook configuratiefouten in de IT-securityvoorzieningen kunnen een ingang vormen voor cybercriminelen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie over onze Pentest?

Download factsheet

Hoe ziet een Pentest eruit?

Tijdens de Pentest voeren onze specialisten zowel handmatig als geautomatiseerd onderzoek uit om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van het actuele beveiligingsniveau. Vervolgens stellen ze vast hoeveel schade cybercriminelen kunnen aanrichten door de aangetroffen kwetsbaarheden te misbruiken. Zo krijgen we inzicht in de effectiviteit van je beveiligingsmaatregelen. Onze experts delen hun bevindingen in een helder rapport, inclusief concrete verbeterpunten en aanbevelingen. De uitkomsten worden ook op locatie gepresenteerd, zodat je vragen kunt stellen en samen met de specialisten een oplossing kunt zoeken voor de gevonden kwetsbaarheden. De tijdsduur van een Pentest is variabel, omdat dit sterk samenhangt met de complexiteit. Neem voor meer informatie direct contact met ons op.

Neem direct contact op

Waarom DearBytes?

Security is niet alleen gereedschap. Het zijn de mensen die voor de veiligheid zorgen. DearBytes is iedere dag met bijna 100 specialisten actief om haar klanten op dit gebied te ontzorgen. Voor security monitoring heeft DearBytes een team van security analisten die beschikken over specifieke eigenschappen en kwaliteiten. Ons team is 24×7 bezig met security. Deze ervaring, samen met de dagelijkse nieuwe uitdagingen die zij tegenkomen, zorgen ervoor dat zij dé kennis hebben om uw organisatie bij te staan als het gaat om het adequaat veilig houden van uw netwerk.

Ons Security Operations Center (DearSOC) is ISO27001 gecertificeerd.

DearBytes is een 100% Nederlands bedrijf; pragmatisch en doortastend. Onze no-nonsens mentaliteit zorgt voor korte lijnen en adequate opvolging. Ons kennisniveau houden we goed op pijl door continu te investeren in onze mensen.