Baseline Quickscan

Baseline Quickscan

DearBytesDienstenBaseline Quickscan

Krijg snel inzicht in de effectiviteit van je securitystrategie

Veel organisaties weten niet of hun securitymaatregelen effectief zijn. Ze hebben vaak geen zicht op de belangrijkste zwakke plekken in hun beveiliging en de risico’s die daarmee gepaard gaan. De Baseline Quickscan van DearBytes geeft je dat inzicht. Deze scan helpt je bij het bepalen van de basale beveiligingsmaatregelen voor je IT-omgeving – de securitybaseline.

De uitdaging: strengere eisen aan security

Een goede securitystrategie is belangrijker dan ooit. In de eerste plaats vanwege de groeiende dreiging van cybercriminaliteit. Hackers bedenken continu nieuwe trucs om ‘binnen’ te komen bij je organisatie. Een effectieve verdediging bestaat uit een combinatie van technische en organisatorische maatregelen. Het is een flinke opgave om te bepalen welke maatregelen de hoogste prioriteit hebben. Bij deze keuzes moet je ook de strenge regels op het gebied van informatiebeveiliging en privacy in ogenschouw nemen. Zo geldt voor iedere organisatie die persoonsgegevens van EU-burgers verwerkt de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Onder deze nieuwe Europese privacywet zijn een goede beveiliging en solide privacybeleid verplicht. Bij aantoonbare nalatigheid kun je hoge boetes krijgen, om nog maar te zwijgen over de imagoschade.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie over onze Quickscan?

Download factsheet

Hoe ziet een Baseline Quickscan eruit?

Een Baseline Quickscan bestaat uit drie fasen:

Fase 1 - VoorbereidingTijdens een intakegesprek stelt een consultant van DearBytes samen met jou de scope van de assessment, de belanghebbenden
en de context van de organisatie vast. Ook spreken jullie de planning door en worden er procesafspraken gemaakt.

Fase 2 - Uitvoering op locatie: De consultant verzorgt een workshop bij jouw organisatie. Met een aantal geselecteerde deelnemers wordt de IT-omgeving besproken, inclusief alle onderliggende componenten. De consultant legt verbanden tussen je huidige securityomgeving en de baseline die DearBytes aandraagt. De sessie wordt afgesloten met een ‘roadmap’ voor de security- en privacyomgeving.

Fase 3 - Resultaten: De consultant werkt de resultaten van de Baseline Quickscan verder voor je uit. De uitkomsten, inclusief advies over vervolgstappen, worden aan je gepresenteerd in een managementrapportage.

Neem voor meer informatie direct contact met ons op.

Neem direct contact op

Waarom DearBytes?

Security is niet alleen gereedschap. Het zijn de mensen die voor de veiligheid zorgen. DearBytes is iedere dag met bijna 100 specialisten actief om haar klanten op dit gebied te ontzorgen. Voor security monitoring heeft DearBytes een team van security analisten die beschikken over specifieke eigenschappen en kwaliteiten. Ons team is 24×7 bezig met security. Deze ervaring, samen met de dagelijkse nieuwe uitdagingen die zij tegenkomen, zorgen ervoor dat zij dé kennis hebben om uw organisatie bij te staan als het gaat om het adequaat veilig houden van uw netwerk.

Ons Security Operations Center (DearSOC) is ISO27001 gecertificeerd.

DearBytes is een 100% Nederlands bedrijf; pragmatisch en doortastend. Onze no-nonsens mentaliteit zorgt voor korte lijnen en adequate opvolging. Ons kennisniveau houden we goed op pijl door continu te investeren in onze mensen.