Databeveiliging

Databeveiliging

DearBytesDatabeveiliging

Databeveiliging: uw data beveiligd

Wat is databeveiliging?

Databeveiliging draait om het beschermen van uw meest kostbare en bedrijfskritische gegevens. U voorkomt dat gegevens in de verkeerde handen vallen of dat gegevens verloren gaan. Goede databeveiliging wordt echter steeds moeilijker. Medewerkers zijn steeds mobieler en grenzen tussen bedrijfsnetwerken en internet vervagen. Het is daarom lastig grip te houden op uw data, terwijl de gevolgen van een datalek groter zijn dan ooit. Privacygevoelige gegevens kunnen op straat komen te liggen. Ook kan uw organisatie imagoschade oplopen. Daarom wordt het steeds belangrijker om gegevens in de kern te beschermen: de data zelf.

Effectieve Databeveiliging

Effectieve databeveiliging stopt niet bij technische oplossingen. Het gaat om het samenspel tussen techniek, mens en processen. Medewerkers gebruiken dagelijks grote hoeveelheden data. Ze moeten begrijpen hoe ze data mogen gebruiken om fouten te voorkomen. Duidelijke processen en afspraken zijn hiervoor cruciaal. Daarnaast moet data te allen tijde beschermd zijn tegen toegang van onbevoegden. Zowel in opslag (data-at-rest) als tijdens het versturen (data-in-motion). DearBytes helpt uw organisatie met databeveiliging door uw data altijd effectief te beschermen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AVG: de belangrijkste veranderingen

Wat zijn de gevolgen voor de beveiliging van uw data?

Download whitepaper

Databeveiliging Services

De menselijke factor in databeveiliging

De menselijke factor in databeveiliging moet niet worden onderschat. Door monitoring van datagebruik kunnen activiteiten gestopt worden wanneer data verkeerd gebruikt wordt. Echter is monitoring alleen niet genoeg. Door coaching van medewerkers in datagebruik kunnen risico’s verder worden geminimaliseerd. Het bewustzijn wordt verder vergroot door de juiste trainingen en cursussen. Medewerkers hebben echter vaak de behoefte aan extra zekerheid tijdens datagebruik. Daarom is assistentie en informatie tijdens datagebruik zeer waardevol. Hierdoor worden veel menselijke fouten voorkomen en loopt uw organisatie minder beveiligingsrisico’s.

Een volledige beveiligingsoplossing

DearBytes biedt een volledige databeveiligingsoplossing. Deze oplossing omvat zowel de technische als menselijke kant van databeveiliging. Zo krijgt u uw beveiliging volledig onder controle. Eerst wordt gevoelige en belangrijke data geclassificeerd. Hier worden gebruiksinstructies voor opgesteld. Vervolgens richt DearBytes de technische aspecten van databeveiliging in. Bijvoorbeeld: Data Loss Prevention, emailencryptie, bestandsencryptie en database security. Dit gebeurt met slimme, gebruiksvriendelijke software en op een effectieve, pragmatische manier.

Waarom DearBytes?

DearBytes kenmerkt zich door een pragmatische, effectieve en ‘hands-on’ dienstverlening. Geen onnodig uitgebreide papieren rapporten: wij komen zo snel mogelijk met concrete oplossingen die hun effectiviteit hebben bewezen. Goede databescherming - ongeacht tijdstip en locatie - vraagt zowel om een heldere strategie en effectief beleid, als om maatregelen op de endpointsystemen. Wij hebben diepgaande ervaring met de strategische aanpak van databeveiliging én we weten hoe we de security van grote aantallen, snel veranderende systemen effectief moeten inrichten en beheren.