Aanpak AVG

Aanpak AVG

DearBytesAanpak AVG

De AVG: Ons privacy governance raamwerk

Wij zijn al enige tijd bezig met klanten wegwijs te maken binnen de Europese privacyregels en te helpen bij de implementatie ervan. De focus is niet alleen de deadline van 25 mei, maar ook het borgen van privacy in de organisatie voor de lange termijn.

Bij klanten kiezen we voor een integrale aanpak, die past bij de kenmerken, zoals beschreven door de de Autoriteit Persoonsgegevens. Denk hierbij aan een gestructureerde risico gebaseerde aanpak, waarbij continue het geschikte beveiligingsniveau gehandhaafd wordt. In dit kader is door ons het privacy governance raamwerk ontwikkeld, die gebruikt wordt voor de implementie en borging van privacy en security maatregelen.

In dit raamwerk wordt een aantal belangrijke voorwaarden verbonden aan een continue cyclus. Hiermee realiseren we een gedegen aanpak, die integreert met de dagelijkse bedrijfsvoering. Ik wil wel noemen, dat ‘werken aan privacy’ begint met een stukje inzicht. Dit gaat om inzicht in wat voor persoonsgegevens je organisatie verwerkt, waar deze gegevens zitten en met wie deze uitgewisseld worden.

Wij als DearBytes helpen door de AVG-voorwaarden uit te leggen in begrijpelijke taal, om vervolgens een pragmatische aanpak te bepalen. Echter, wij onderscheiden ons vooral als security expert, waarbij we bij uitstek graag onze klanten begeleiden om de zogezegde ‘passende beveiligingsmaatregelen’ te selecteren en te implementeren. Door het privacy governance raamwerk te hanteren, zorg je als organisatie voor een juiste naleving van security conform de Europese privacy wet.

AVG: de belangrijkste veranderingen

Wat zijn de gevolgen van de gewijzigde privacywetgeving?

Download whitepaper
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Webinar: praktische tips voor AVG-compliance

Kijk on-demand ons webinar terug en ontvang praktische tips

Terugkijken!